suvi porno omat alaston homo kuvat

Kulttuuriykkösen suorassa lähetyksessä tästä aikuisten taidemuodosta, viihteestä ja pakopaikasta ovat keskustelemassa dokumenttisarjan isä Olli Kangassalo ja sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi, Tiitu Takalo ja Marko Turunen, joiden elämää sarjassa seurataan.

Lähetyksen juontaa Pauliina Grym. Clean "Miten sä voit korjailla hiuksias, kun peli on käynnissä" - shakkimestari, sirkustirehtööri ja tanssija puhuvat MM-jalkapallosta. Omaperäisiä näkökulmia jalkapallon MM-kisojen tarkasteluun kertovat sirkustirehtööri Juha Ekorre, tanssin lehtori Jenni Nikolajeff ja kansainvälinen shakkimestari Jussi Tella.

Kulttuuriykkösen juontaa Jakke Holvas. Clean Pimpit valloillaan ja muita valloittavia rivouksia - naisen seksuaalisuus jyllää kansanmusiikissa ja räpissä. Musiikki on kulttuurin voimallisimpia sukupuolen ja seksuaalisuuden neuvottelukenttiä. Se muokkaa voimakkaasti asenteitamme. Vanhassa kansanmusiikissa naisen riemukasta seksuaalisuutta ei piiloteltu, mutta se siivottiin sittemmin piiloon vuosisadoiksi.

Ilmapiiri on alkanut vapautua, mutta silti rohkeimmatkin valtavirran artistit ovat pääsääntöisesti kieli keskellä suuta. Musiikkitalon kahvilassa keskustelemassa ovat feminististä kansanmusiikkia tekevä Amanda Kauranne ja Turun Yliopiston kulttuurisen musiikkitieteen tutkija Anna-Elena Pääkkölä, sekä Sofa-duon Sonja Kuittinen ja Fanni Norola. Clean "Mahdollisesti Michelangelo oli minua parempi" - kuvanveistäjä Laila Pullinen oli provokaattori ja määrätietoinen jo nuorena.

Kuvanveistäjä Laila Pullisen ensimmäiset teokset tuodaan esille Vantaalla Nissbackan kartanon veistospuistossa. Vuonna Pullinen oli lahjakas lupaus, joka oli hyvin varhain tietoinen taiteen traditiosta. Laila Pullisen poika Jean Ramsay haastattelussa. Nykyään ahmitaan tv-sarjoja silloin kun itse haluaa. Tv-sarjat ovat käsikirjoittajien taidetta, ne nostavat tavallisesta elämästä esiin tavattoman. Laadukkaan visuaalisuuden, yllättävyyden lisäksi moni sarja kaivaa esiin meidän yhteiskuntamme huteran perustan.

Vieraina Netflixiä tutkinut Heini Nuutinen, kulttuuritoimittaja J. Pulkkinen ja elokuva-kriitikko Jussi Huhtala. Kulttuuriykkösen Kisastudiossa keskustellaan työkulttuurin muutoksesta Me Toon hengessä ja ympäristön saastumisesta muistuttavasta taiteesta. Clean Crossgenre ja historia-aiheet nousussa nykydekkareissa - tässä dekkari-entusiastien viisi suositusta kesälukemiseksi. Mitkä ovat juuri nyt kiinnostavimmat dekkarit? Entä mitä dekkarigenressä tapahtuu? Keskustelemassa ovat Suomen Dekkariseuran puheenjohtaja Leena Korsumäki, kirsinkirjavinkit-blogia pitävä Kirsi Hietanen ja Dekkariseuran hallituksen jäsen Elo Lammi Helsingin kaupunginkirjastosta.

Clean "Jazz on livemusaa, biisit elävät omaa elämäänsä illasta toiseen" - jazzmuusikot säätävät itse kaiken keikoista promootioon.

Jazzmuusikon kesään kuuluu keikkoja, terassilla istuskelua ja festariorganisointia. Jazz on sosiaalisten ihmisten musiikkia, vaikka sävellystyö tehdään yksinäisyydessä jopa lenkkipolulla. Clean "Uuden lajin näkeminen on aina sykähdyttävää" - linnun tunnistamisessa on tärkeää rehellisyys ja itsekriittisyys. Lintuharrastus on todella monen suomalaisen arkea. Miksi juuri linnut kiinnostavat? Keskustelmassa ovat ornitologi ja lintuharrastaja Vilppu Välimäki, ornitologi ja tietokirjailija Lasse J.

Laine sekä luontotoimittaja ja tietokirjailija Juha Laaksonen. Clean Vintin takimmaisesta nurkasta löytyi taideaarre - kosmopoliitti Santeri Salokiven alastonkuvat valloittavat. Antiikki- ja taideasiantuntija Maria Ekman-Kolari tutki erään kuolinpesän vinttiä.

Nurkasta löytyi ainutlaatuinen taidekokoelma. Santeri Salokiven alastonmaalaukset olivat olleet pimennossa 77 vuotta. Antiikkikauppias Arthur Aminoff ja taideasiantuntija Leena Lindqvist innostuivat Salokivestä ja kertovat omista ajatuksistaan tästä taideaarteesta.

Kultttuuriykkösen kisastudiossa ajankohtaisista aiheista keskustelevat Helena Ranta, Seppo Tiitinen sekä Silvia Hosseini. Clean Kirjamarkkina keskellä kovaa muutosta - kirjatapahtuma Helsinki Lit tarjoaa mikro- ja maksotasolla maailman ilot ja surut. Käännöskirjallisuuteen keskittyvä kirjallisuustapahtuma Helsinki Lit järjestetään neljännen kerran Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna Lokakuussa järjestettävän Suomen vanhimman kirjallisuuden messutapahtuman Turun Kirjamessujen ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

Tämän vuoden teemamaa on Viro. Miten käännöskirjallisuus voi Suomijuhlavuoden jälkeen? Clean "Wagner oli suuruudenhullu mies joka jätti laskunsa maksamatta" - hänen myyttinen musiikkinsa vetoaa suomalaisiin. Suomen Kansallisoopperan Parsifal kerää katsomoon Wagner-fanit. Mikä saa ihmisen katsomaan viiden tunnin Parsifalia? Clean Pietari Kylmälän j'accuse-tuokio: Suomen sisällissota on näkynyt hämmästyttävän vähän suomalaisessa kuvataiteessa.

Siinä missä kirjallisuus on käsitellyt kansallisia traumoja heti tuoreeltaan sisällissodan jälkeen, kuvataiteilijat jättivät aiheen huomiotta. Silti monet kuvataiteilijat olivat voimakkaasti mukana sotatoimissa varsinkin valkoisten puolella. Miten suomalaiset kuvataiteilijat suhtautuivat Suomen sisällissotaan ja minkälaisia jälkiä tapahtumat ovat jättäneet? Ohjelman juontaa Pietari Kylmälä. Clean "Ahdistus toimii taiteen käyttövoimana" - ilmastoahdistus on uusi ilmiö ja tunkeutuu jo taiteeseenkin.

Myrskyt ovat aiempaa rajumpia, kuivuus tuo meille uusia pakolaisaaltoja. Lajeja kuolee sukupuuttoon, mutta jotkut haittaeläimet lisääntyvät. Ympäristön muutoksen aiheuttama ilmastoahdistus näkyy taiteessakin. Keskustelemassa aiheesta ovat Sirius-teatterin Will you still love me tomorrow -näytelmän Wilhelm Grotnefelt ja Visa Suonpää, jonka IC -taitelijaryhmän näyttely kertoo maailmasta ihmisen jälkeen sekä Aalto-yliopiston opintopsykologi Sanni Saarimäki, joka on yksi oppilaille tarkoitetun ilmastoahdistus-keskusteluryhmän perustajista.

Kulttuuriykkösen kisastudiossa Henrika Franck, Sixten Korkman ja Sami Kuusela keskustelevat leijonakiimasta, herraklubeista ja kirjastoista. Clean Kuinka lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla. Tänään vietetään kansainvälistä homo-, trans- ja bifobian vastaista päivää. Kulttuuriykkösen studiossa keskustellaan kuinka me voimme lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla.

Clean "Populaarikulttuurin ehdoton kuningatar" - Barbie on lapsille viaton lelu, aikuisille paholainen tai vaikkapa feministi. Sadat Barbie-nuket hymyilevät muovista hymyään Kansallismuseon näyttelyssä. Onko luvulla syntynyt muotinukke viaton leikkikalu, feministinen vapauttaja vai nukke rakentamassa epärealistista naiskuvaa?

Mukana keskustelemassa ovat Kansallismuseon näyttelypäällikkö Minerva Keltanen ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson, joka on entinen Barbie-keräilijä. Clean "Jokaisen esityksen voi nähdä ehdotuksena tulevaksi yhteiskunnaksi"- tässä uudet silmälasit katsoa mitä tahansa teatteriesitystä. Kriitikko Maria Säkö, näytelmäkirjailija Sami Keski-Vähälä ja ohjaaja Piia Peltola kertovat, mihin he nykynäytelmissä kiinnittävät huomionsa. Clean Kulttuuriykkösen Kisastudiossa Nobelit, muoti ja kulttuurinen omiminen ja vaaralliset selfiet.

Agendalla tällä kertaa ovat Nobel-kirjallisuuspalkinnon olemassaolo, muodin ja kulttuurisen omimisen suhde ja sielua vahingoittavat selfiet. Clean "Surmaaminen on vain yksi asia, mihin sarjamurhaaja pyrkii" - syväanalysoimme sarjamurhaajat fiktiossa ja faktassa. Sarjamurhaajat ovat palanneet julkisuuteen ja tv-sarjoihin!

Voiko hirviötä vastaan kamppaileva muuttua itse hirviöksi? Mukana haastattelussa myös käsikirjoittaja-näyttelijä Kari Hietalahti. Clean Tulevaisuuden antiikkia - me esittelemme suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet.

Kulttuuriykkönen valitsee suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet. Kulttuuriykkösen kisastudion keskustelu aaltoilee nykyaikaisista kuninkaallisista, herra Heinämäen lato-orkesterin kautta suomalaisten vankileirien saaristoon. Keskustelua vetää Pietari Kylmälä. Clean Nykyrunous kommentoi yhteiskuntaa ketterästi — me esittelemme Tanssiva Karhu -runopalkintoehdokkaat. Kuulit sen ensimmäisenä meiltä! Tanssiva Karhu on Yleisradion vuodesta lähtien jakama tunnustus kirjallisesti korkeatasoisesta kotimaisesta runoteoksesta.

Palkinnosta ja kotimaisesta runoudesta ovat keskustelemassa Tanssiva Karhu -runoraatiin kuuluva Yle Svenskan kulttuuritoimittaja Marit Lindqvist ja Nuoren Voiman toinen päätoimittaja, runoasiantuntija Vesa Rantama.

Clean Diginatiivi sukupolvi leipoo nykyklasariin uutta teknologiaa ja esitystaidetta - tanakka paketti nykymusiikista. Nykymusiikin saloja avaamassa kansainvälisen läpimurron tehnyt säveltäjä Sebastian Fagerlund, Viitasaaren Meidän aika -festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä Johan Tallgren.

Säveltäjä Jennah Vainio kertoo kuinka hän aikoo uutena taiteellisena johtajana luotsata Tampere Biennalea. Clean "Irc-quoteista Antti Rinne -meemeihin" - vappuhenkinen johdatus memeettiseen memeologiaan. Vapun kunniaksi Kulttuuriykkösessä puhutaan meemeistä ja nettihuumorista. Miten selittäisit sanan "meemi" omalle isoäidillesi? Miten internetistä tuli räävittömän ja sisäänpäin kääntyvän huumorin paikka, vai onko sitä jotenkin luonnostaan? Maailmalle lentäviä iloisia lintuja, elitismin aiheuttamaa tuskaa, naurun tarkoitusta ja erään rakkaan länsinaapurimme instituutin koettelemukset.

Näistä ajankohtaisista aiheista Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustelevat esseisti ja äidinkielen lehtori Silvia Hosseini, yrittäjä ja kolumnisti Sami Kuusela ja Aalto-yliopiston professori Henrika Franck.

Ohjelman juontaa Pauliina Grym. Clean "Tärkeintä on yksi elävä lause" - runoilija Risto Ahti on kouluttanut uskomattoman määrän kirjailijoita. Risto Ahti on opettanut luovaa kirjoittamista puoli vuosisataa. Ainakin sata hänen oppilaistaan on edennyt kirjailijoiksi.

Hän kertoo Kulttuuriykkösessä, miten nuoret kirjoittajat avaavat teksteillään ovia maailmaan. Kirjailija Leena Lehtolainen muistelee, millaiseen kohteluun hän joutui julkaistuaan romaanin vuotiaana.

Clean Huippusopraano Marjukka Tepponen oopperan naisrooleista: Oopperan historiassa naisen rooli usein kumpuaa naisen yhteiskunnallisesta asemasta. Nainen joko esineellistetään tai sitten nainen epätoivon vimmalla etsii itselleen aviomiestä.

Musiikkitalon kahvilassa naisen asemasta oopperoissa ovat keskustelemassa sopraano Marjukka Tepponen ja mezzosopraano Erica Back Kansallisoopperan Cosí fan tutte -oopperasta, sekä naisen asemaa oopperan historiassa tutkinut Kati Kimanen. Clean Kulttuuriministeri myrskyn keskellä - kantilaisen progen ystävä Sampo Terho rakentaa elokuvakäsikirjoitusta. Vieraana kulttuuriministeri Sampo Terho Kulttuuriministerit tuppaavat onnistumaan nousukaudella ja epäonnistumaan laskukaudella. Sampo Terhon kulttuuriministerikaudella pitäisi tehdä ennätyksellisen suuria uudistuksia kulttuurin rahoitusjärjestelmään, mutta uudistukset uhkaavat jäädä puolitiehen.

Ministeripuolue Sinisten tilanne on sekava ja hallituksen tulevaisuus epäselvä. Sampo Terho kertoo Kulttuuriykkösessä myös omasta musiikkimaustaan ja työn alla olevasta elokuvakäsikirjoituksestaan. Globalisoituvassa maailmassa tulisielut tekevät paikallisen kulttuurin. Yle Teeman ja Femin yhteistyössä syntynyt kaksikielinen Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri Suomen.

Matkakohteet valitaan yleisövihjeiden joukosta. Mutta mitä paikallisuus ja identiteetti tarkoittavat globalisoituneessa maailmassa, jossa verkko tuo kaiken lähelle? Mukana keskustelemassa paikalliskulttuurin merkityksestä ovat Egenlandin toimittaja Tuula Viitaniemi, Turun yliopiston kansatieteen professori Helena Ruotsala ja Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Somepoliisit asettavat huumorille rajat. Nykyään huumorille asetetaan rajat. Kulttuuriykkösen vieraina tänään pariisilaistuneet, vastaleivotut kondiittorit Kaisa Leino ja Terhi Toivonen, jotka kirjoittivat Suomen ensimmäisen ranskalaisen leivontakirjan nimeltä La Pâtisserie. Historiallisia taikinoita kuvaillaan runollisesti kirjassa.

Kotimaisen kirjallisuuden tutkija Siru Kainulainen, joka on tutkinut ruokaa ja juomaa kirjallisuudessa, tulkitsee aikaamme. Clean "Rikkaruoho on kasvi joka kasvaa väärässä paikassa" - me laitoimme kasvit yhteiskuntaluokkiin. Kevään puutarhakauden avajaisten kunniaksi Kulttuuriykkönen selvittää kukkien, puiden ja pensaiden yhteiskuntaluokat. Yläluokkaisista, keskiluokkaisista ja työttömien kasveista keskustelemassa Helsingin yliopiston luonnontieteellisestä keskusmuseosta, kasvitieteen yksiköstä ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, tietokirjailija ja eläkkeellä oleva entinen hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Anu Ranta sekä puutarhoista taidehistorian puolella väitellyt Julia Donner.

Clean Nykytanssin keskus Zodiak valittiin Vuoden teatteriksi. Nykytanssista ja Zodiakin tulevaisuudesta Kulttuuriykkösessä keskustelevat toiminnanjohtaja Raija Orala, Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi sekä tanssitaiteilijat Sari Palmgren ja Juuli Lappalainen.

Kulttuuriykkösen Kisastudio Helsingin Musiikkitalossa keskustelee lastenkulttuurista, kaupallisesta maailmasta ja vampeista taiteessa ja kirjallisuudessa. Clean "YL on hieno joukko, josta löytyy lasten tulevat kummisedätkin" - Ylioppilaskunnan Laulajat elää ajassa. Suomen vanhin suomenkielinen mieskuoro Ylioppilaskunnan laulajat täyttää vuotta. Sen kunniaksi Kulttuuriykkönen nauttii kuoron kvartetin taidonnäytteistä Musiikkitalon kahvilassa.

Kuoron historiasta ja tästä päivästä kertovat taiteellinen johtaja Pasi Hyökki, puheenjohtaja Jaakko Koivula ja Paleface, joka esiintyy kuoron kanssa YL Tarina -juhlakonsertissa Helsingin Yliopiston juhlasalissa Clean "Pelatessa uppoudun tavalla jota ei koskaan tapahdu kirjojen ja elokuvien kanssa" - näitä pelejä lapsesi pelaavat. Kaikki pelaavat nyt Fortniteä.

Mistä innostus peliin johtuu? Suosituimmista mobiili- ja konsolipeleista keskustelemassa Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttunen, esseisti Jantso Jokelin ja Sosped-säätiön suunnittelija Helmi Korhonen.

Clean Kuinka oppia elämään häpeän kanssa? Kaksi näyttelijää, kaksi tietä näyttelijäksi. Kaksi näyttelijää, kaksi tapaa rakentaa rooli oman itsensä kautta ja elää arkea roolinsa kanssa.

Näyttelijän työstä, roolin rakentamisesta ja omasta urastaan keskustelemassa ovat näyttelijät Eila Ilenius ja Satu Silvo. Pitkän uran vuottaan juhlivassa Kotkan Kaupunginteatterissa tehnyt näyttelijä Eila Ilenius kirjoitti teoksen Näyttelijän yökirja omien päiväkirjojensa pohjalta.

Satu Silvo on näyttelijäntyönsä ohella vuorovaikutuskouluttaja. Clean Kisastudio ruotsalaisista nymfomaaneista, elokuvateatterin kuolemasta ja Barbin luokka-asemasta.

Kulttuuriykkösen Kisastudiossa keskustellaan Barbien vaikutuksesta naisen rooliin, kulttuurin ikäpolitiikasta ja elokuvateattereiden karusta kohtalosta. Clean "Kirjallisuuden yleisin hahmo on maailmaan eksynyt yksinäinen mies" - kehitysomaanissa on jotain itse ihmisyyteen liittyvää.

Saksalainen luvun Bildungsroman eli kehitysromaani ohjasi aikansa nuorukaisia kasvamaan hyveellisiksi miehiksi. Nuorten miesten kehityskertomukset ovat muuttuneet, ja Aamu-TV: Keskustelemassa ovat kirjailija Riku Korhonen ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi. Clean "On järkyttävää, miksi herra Greven tapaus nousi vasta nyt esiin" - Kansallisbaletti ja tanssin vapaa kenttä kaukana toisistaan.

Taiteellisen johtajan Kenneth Greven syyttäminen seksuaalisesta häirinnästä on johtanut Kansallisbaletin kriisiin ja keskusteluun balettimaailman asenteista tanssijoiden kehoja kohtaan. Klassisen baletin ruumiinkuvasta, vallankäytöstä ja tanssikentän hajaannuksesta ovat keskustelemassa tanssijat Jouka Valkama ja Sanna Kekäläinen. Juontaja on Pietari Kylmälä. Clean "Kavereiden kanssa filosofoiminen on kuin olisi Platonin Pidoissa" - jokaisen sisällä asuu pieni filosofi.

Kirjastojen filosofiaillat ja erilaiset filosofiatapahtumat houkuttelevat paikalle uteliaita, joilla on toiveensa siitä mitä filosofian tulisi olla. Metso-kirjaston filosofiailtojen järjestäjä Jaakko Belt, Puistofilosofian organisoija Antti Sorri, lukion filosofianopettaja Katja Oksanen ja Nuorten filosofiatapahtuman järjestäjä Vasko Pantzar kertovat mitä suomalaiset odottavat tapahtuvaksi, kun kuulevat sanan filosofia. Clean "Hän kuvaa pieniä ihmisiä, jotka ovat kyvyttömiä täyttämään omaa mittaansa" - esittelyssä käännetyn kaunon parhaimmisto.

Lukijan päähän läväytetään tyly tai lohdullinen elämänasenne. Clean "Tango iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta! Kulttuuriykkönen käsittelee tangon kosketusta Suomessa ja ulkomailla. Vieraina Helsingin Musiikkitalossa vuotista uraa juhliva tangolaulaja Angelika Klas, intohimoinen tangoilija Arja Könönen ja tangotutkija Alfonso Padilla.

Tangon juuret löytyvät luvun lopun argentiinalaisista bordelleista. Kohta tango saapui Pariisiin ja sen maine puhdistui. Tänään yhä nuoremmat löytävät tangon. Clean "Sosiaalinen media edustaa hyveellisyyden vastakohtaa" - hyve-etiikka tekee paluuta.

Kulttuuriykkösessä pohditaan hyveiden roolia nykymaailmassa. Vaikka ihmiset toteuttavat hyveitä jokapäiväisessä elämässään, miksi niistä puhuminen tuntuu vähän naiivilta?

Onko hyve-etiikka vastaus myös ilmastonmuutokseen? Keskustelemassa Suvielise Nurmi ja Antti Kylliäinen. Clean Suosikkisarjan kirjoittaja Petja Peltomaa: Sykkeeseen pitää upottaa rokotemyönteisyyttä. Useissa viihdeohjelmissa omana itsenään esiintyneen tutkijan Stephen Hawkingin innoittamana Kulttuuriykkösessä tutkitaan, miten tiede näkyy populaarikulttuurissa ja millaisia mahdollisuuksia sillä on vaikuttaa ajatuksiimme ja tekoihimme.

Studiossa keskustelemassa ovat palkitun ja suositun Syke-sairaalasarjan pääkäsikirjoittaja ja illuusioiden luoja Petja Peltomaa, palkittu kirjailija ja tiedetoimittaja Tiina Raevaara ja tiedeviestintään ja mediaan erikoistunut viestinnän professori Esa Väliverronen sekä stand up -koomikko Harri Soinila.

Clean "Onnellisuus antaa tilaa mököttämiselle" - Kulttuuriykkösen Kisastudio puhuu onnellisista suomalaisista ja homeesta. Kulttuuriykkösen Kisastudion keskustelunaiheet kiertelevät onnellisuustutkimuksen, Tuntematon sotilas -elokuvan kohtalon, sisällissodasta selviämisen ja homeen ympärillä.

Piamaria Montonen, Henrika Franck ja Seppo Tiitinen ovat keskustelemassa ajankohtaisista kulttuuriaiheista. Jakke Holvas juontaa ohjelman. Clean "Koska minulla ei juma Kulttuuriykkösen kirjallisuus -torstaissa teemana on pahimmat Suomi-kliseet, joita rakastamme vihata!

Leikkimielisessä bingossa käydään läpi kansakuntamme ominaispiirteitä. Keskustelun pohjana toimii Aamu-tv: Clean Nämä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat - huippuasiantuntijat valitsivat omat suosikkinsa. Ketkä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat maailmassa? Kivinen sekä Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeinen.

Clean Kisastudiossa keskustellaan Suomen tulevista vuodesta. Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustellaan poliittisesta taiteesta, Suomen tulevista vuodesta ja ihmisen intohimosta.

Clean "Eihän tämä tänä päivänä voi olla totta! Pauliina Rauhalan uusi romaani Synninkantajat tuo esiin lestadiolaisuuden pimeitä puolia. Hoitokokoukset ja henkinen väkivalta traumatisoivat ja ajoivat ihmisiä pois liikkeen piiristä. Romaanista löytyy myös huumoria, mutta ainoastaan kaivamalla. Suljetuista uskonnollisista yhteisöistä ovat Kulttuuriykkösessä keskustelemassa kirjailija Maria Peura ja kirjallisuudentutkija Hanna-Leena Nissilä.

Clean "Nostokurjet kertovat luottamuksesta tulevaisuuteen" - Kenen ehdoilla Suomea rakennetaan? Suomi täytti viime vuonna vuotta, mutta rakentamisen perspektiivistä Suomi on paljon vanhempi. Viime vuosisadan mittaan Suomi rakensi ja purki niin ahkerasti, että sitä uhkasi jo muistinmenetys. Nyt on kuitenkin jo siirrytty korjaamisen aikakaudelle. Eteläintialaisessa karnaattisessa musiikissa myös yleisö osallistuu vahvasti musiikin luomiseen yhdessä soittajien kanssa.

Kulttuuriykkösen kesävieraan leikkimielisessä tikkkahaasteessa selviää, että tikanheittäjänä Eero Hämeenniemen taidot ovat vielä kehitysvaiheessa. Clean "Kuka pääsee esille, se on positiivinen ongelma" - nämä ihmiset päättävät, mita taidetta me näemme museoissa ja gallerioissa. Kuraattorit päättävät, mitä taidetta näkevät ja kokevat. Kuraattorit ovat merkittäviä vallankäyttäjiä, mutta tästä puhutaan Suomessa aivan liian vähän. Kenelle kuraattori on vastuussa, ja missä määrin kuraattorin pitää seurata taidemaailman trendejä?

Kuratoinnista keskustelemassa ovat kuraattori Jussi Koitela, taiteilija-kuraattori Anna Jensen ja kuvataitelija Tero Puha. Juontajana on Tuukka Pasanen.

Rohkeimmat meistä elävät lomansa niin intensiivisesti, että heikompaa hirvittää. Asfattivolgaa etelään -kirjan kirjoittanut Emma Vepsä liftasi Moskovasta Afganistaniin, yksin ja keskellä talvea.

Matti Rämö on pyöräillyt Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa ja julkaissut matkoistaan useammankin kirjan. Sissi Korhonen polki yksin 12 kilometriä Etelä-Amerikan halki ja on taas tien päällä Guatemalassa. Kulttuuriykkönen selvittää, mitä seikkailut Emmalle, Matille ja Sissille antavat ja miten tavallinen kesälomalainen saisi omaan reissaamiseensa lisää väriä ja syvyyttä.

Juontajana on Pauliina Grym. Clean "Festivaalin rakentaminen on kuin maistelumenun tekemistä" - festivaalijärjestäjät Matvejeff ja Aho vauhdissa! Kapellimestari Ville Matvejeff toimii vielä tänä vuonna Turun musiikkijuhlien taiteellisena johtajana, mutta seuraavaksi hän johtaa Savonlinnan oopperajuhlia.

Turussa kuullaan latvialaissopraano Kristine Opolaisia. Säveltäjä Kalevi Aho järjestää kotikunnilleen Forssaan pienen kamarimusiikkifestivaalin, ja kas, Suomeen tulee ensimmäistä kertaa maailman arvostetuin puhallinkvintetti Berliinin filharmonikoista. Matvejeffia ja Ahoa haastattelee Jakke Holvas. Clean "Kesäteatteri on maastoon sovitettu retkenomainen illanviettomuoto" - kesäteatteri puhaltaa laajalti eloa kyläyhteisöön.

Kesäteatteri on hyvin suomalainen ilmiö. Kesän teatteriproduktiot kokoavat yhteen kylien voimanaiset - ja miehet. Luonnonkaunis tai historiallinen paikka antaa monelle kesäteatteriesitykselle kesäiset puitteet, mutta usein myös sisältö sijoittuu esitysmaisemiin. Kesäteatteri on ääripaikallista toimintaa, kunnanhallituksen puheenjohtaja voi näytellä kännistä kylän poliisipäällikköä.

Kesäteatterin tekemisestä ovat keskustelemassa ohjaaja Mirva Myllynen ja Ilmari Myllynen asikkalalaisen Urajärven kartanoteatterista.

Haastattelussa ovat myös näyttelijä Yuha Pihanen ja runoilija Ilpo Tiihonen. Juontajana on Jonni Roos. Clean "Missä ovat naisen jalat? Kesävieraana on kirjailija Pirkko Saisio. Saisio puhuu ahdistavasta heinäkuusta ja elokuun mustista öistä, heteronormatiivisuudesta, elokuvan ja teatterin vallankäytöstä, me too'sta ja lapsenlapsista.

Juontajana on Pietari Kylmälä. Clean Kulttuuriykkösen juhannuslähetys saunan lauteilta. Jakke Holvas juontaa Kulttuuriykkösen juhannusaiheisen erikoislähetyksen saunan lauteilta. Vihtomisen ja löylyttelyn ohessa kaikki käsitellään: Clean "Jazz on seikkaileva asenne", mutta entäs jos siihen ei ole rahaa - kansallisaarre UMO ajautunut pahaan rahoituskriisiin.

Uuden musiikin orkesteri UMO on ajautunut pahaan rahoituskriisiin. Pääosin Helsingin pääosin rahoittaman UMO: Mikä on UMO oikein on ja miten se toimii? Clean "Itsekriittisyys on eteenpäin ajava voima" - Krista Kosonen itseään kohtaan säälimätön mutta ei vaatimaton. Kulttuuriykkösen Kesävieras-maanantait aloittaa näyttelijä Krista Kosonen. Hän kertoo toimittaja Pauliina Grymille lapsuutensa kesistä mummun mökillä ja siitä, kuinka jäätelön perässä käveltiin kauppa-autolle tunnin suuntaansa kerran viikossa.

Siinä oli Kososen mukaan jotain hyvin rauhoittavaa. Lähetyksessä puhuttiin myös loman merkityksestä, ammatillisesta itsetunnosta, tulevista rooleista ja heitettiin tikkaa. Clean Kisastudion Hosseini inhoaa ketjupaikkoja, Moilanen elämänkumppanin esineellistämistä, kun Korkman etsii Euroopan identiteettiä. Kulttuuriykkösen kisastudiossa ajankohtaisia aiheita tuovat keskustelupöytään Sixten Korkman, Anna Moilanen ja Silvia Hosseini.

Clean Sähköisten tuotteiden syyttäminen pokkarikirjojen myynnin laskusta on "rampa muhvi". Yleiskirjallisuuden myynti kääntyi viime vuonna kasvuun ensimmäistä kertaa sitten vuoden Painettu kirja jyllää, mutta rinnalle ovat tulleet sähköiset tuotteet, joista äänikirja tekee kovaa nousua. Kumpi on tärkeämpää - formaatti vai sisältö? Voittavatko kaikki vai häviääkö joku?

Lähetyksen juontaa Tuukka Pasanen. Clean "Oskilloin maallisen ja henkisen välillä" - Mikko Joensuu ja Perttu Häkkinen musiikin henkisyydestä maallisessa maailmassa. Mikko Joensuun albumitrilogia Amen on herättänyt kuulijoiden kiinnostuksen vähäeleisen ja kirkkaan henkisyytensä takia.

Pohjoismaisen musiikkipalkinnon ehdokkaan musiikkia on kutsuttu myös uskonnolliseksi. Mistä musiikin henkisyys rakentuu?

Kulttuuriykkösen vieraana on muusikko Mikko Joensuu ja toimittaja Perttu Häkkinen. Lähetyksen juontaa Pietari Kylmälä. Clean Sarjakuvaa tehdessä ei tarvitse miettiä kompromisseja. Kesäkuu on sarjakuvan kuukausi. Kotimaista nykysarjakuvaa esitteleva Sarjakuvaelämää -sarja alkaa Yle Teemalla Kulttuuriykkösen suorassa lähetyksessä tästä aikuisten taidemuodosta, viihteestä ja pakopaikasta ovat keskustelemassa dokumenttisarjan isä Olli Kangassalo ja sarjakuvataiteilijat Tommi Musturi, Tiitu Takalo ja Marko Turunen, joiden elämää sarjassa seurataan.

Lähetyksen juontaa Pauliina Grym. Clean "Miten sä voit korjailla hiuksias, kun peli on käynnissä" - shakkimestari, sirkustirehtööri ja tanssija puhuvat MM-jalkapallosta. Omaperäisiä näkökulmia jalkapallon MM-kisojen tarkasteluun kertovat sirkustirehtööri Juha Ekorre, tanssin lehtori Jenni Nikolajeff ja kansainvälinen shakkimestari Jussi Tella.

Kulttuuriykkösen juontaa Jakke Holvas. Clean Pimpit valloillaan ja muita valloittavia rivouksia - naisen seksuaalisuus jyllää kansanmusiikissa ja räpissä. Musiikki on kulttuurin voimallisimpia sukupuolen ja seksuaalisuuden neuvottelukenttiä. Se muokkaa voimakkaasti asenteitamme. Vanhassa kansanmusiikissa naisen riemukasta seksuaalisuutta ei piiloteltu, mutta se siivottiin sittemmin piiloon vuosisadoiksi.

Ilmapiiri on alkanut vapautua, mutta silti rohkeimmatkin valtavirran artistit ovat pääsääntöisesti kieli keskellä suuta. Musiikkitalon kahvilassa keskustelemassa ovat feminististä kansanmusiikkia tekevä Amanda Kauranne ja Turun Yliopiston kulttuurisen musiikkitieteen tutkija Anna-Elena Pääkkölä, sekä Sofa-duon Sonja Kuittinen ja Fanni Norola.

Clean "Mahdollisesti Michelangelo oli minua parempi" - kuvanveistäjä Laila Pullinen oli provokaattori ja määrätietoinen jo nuorena. Kuvanveistäjä Laila Pullisen ensimmäiset teokset tuodaan esille Vantaalla Nissbackan kartanon veistospuistossa. Vuonna Pullinen oli lahjakas lupaus, joka oli hyvin varhain tietoinen taiteen traditiosta. Laila Pullisen poika Jean Ramsay haastattelussa. Nykyään ahmitaan tv-sarjoja silloin kun itse haluaa. Tv-sarjat ovat käsikirjoittajien taidetta, ne nostavat tavallisesta elämästä esiin tavattoman.

Laadukkaan visuaalisuuden, yllättävyyden lisäksi moni sarja kaivaa esiin meidän yhteiskuntamme huteran perustan. Vieraina Netflixiä tutkinut Heini Nuutinen, kulttuuritoimittaja J. Pulkkinen ja elokuva-kriitikko Jussi Huhtala.

Kulttuuriykkösen Kisastudiossa keskustellaan työkulttuurin muutoksesta Me Toon hengessä ja ympäristön saastumisesta muistuttavasta taiteesta. Clean Crossgenre ja historia-aiheet nousussa nykydekkareissa - tässä dekkari-entusiastien viisi suositusta kesälukemiseksi.

Mitkä ovat juuri nyt kiinnostavimmat dekkarit? Entä mitä dekkarigenressä tapahtuu? Keskustelemassa ovat Suomen Dekkariseuran puheenjohtaja Leena Korsumäki, kirsinkirjavinkit-blogia pitävä Kirsi Hietanen ja Dekkariseuran hallituksen jäsen Elo Lammi Helsingin kaupunginkirjastosta.

Clean "Jazz on livemusaa, biisit elävät omaa elämäänsä illasta toiseen" - jazzmuusikot säätävät itse kaiken keikoista promootioon. Jazzmuusikon kesään kuuluu keikkoja, terassilla istuskelua ja festariorganisointia. Jazz on sosiaalisten ihmisten musiikkia, vaikka sävellystyö tehdään yksinäisyydessä jopa lenkkipolulla. Clean "Uuden lajin näkeminen on aina sykähdyttävää" - linnun tunnistamisessa on tärkeää rehellisyys ja itsekriittisyys.

Lintuharrastus on todella monen suomalaisen arkea. Miksi juuri linnut kiinnostavat? Keskustelmassa ovat ornitologi ja lintuharrastaja Vilppu Välimäki, ornitologi ja tietokirjailija Lasse J. Laine sekä luontotoimittaja ja tietokirjailija Juha Laaksonen. Clean Vintin takimmaisesta nurkasta löytyi taideaarre - kosmopoliitti Santeri Salokiven alastonkuvat valloittavat. Antiikki- ja taideasiantuntija Maria Ekman-Kolari tutki erään kuolinpesän vinttiä.

Nurkasta löytyi ainutlaatuinen taidekokoelma. Santeri Salokiven alastonmaalaukset olivat olleet pimennossa 77 vuotta. Antiikkikauppias Arthur Aminoff ja taideasiantuntija Leena Lindqvist innostuivat Salokivestä ja kertovat omista ajatuksistaan tästä taideaarteesta.

Kultttuuriykkösen kisastudiossa ajankohtaisista aiheista keskustelevat Helena Ranta, Seppo Tiitinen sekä Silvia Hosseini. Clean Kirjamarkkina keskellä kovaa muutosta - kirjatapahtuma Helsinki Lit tarjoaa mikro- ja maksotasolla maailman ilot ja surut.

Käännöskirjallisuuteen keskittyvä kirjallisuustapahtuma Helsinki Lit järjestetään neljännen kerran Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna Lokakuussa järjestettävän Suomen vanhimman kirjallisuuden messutapahtuman Turun Kirjamessujen ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

Tämän vuoden teemamaa on Viro. Miten käännöskirjallisuus voi Suomijuhlavuoden jälkeen? Clean "Wagner oli suuruudenhullu mies joka jätti laskunsa maksamatta" - hänen myyttinen musiikkinsa vetoaa suomalaisiin. Suomen Kansallisoopperan Parsifal kerää katsomoon Wagner-fanit. Mikä saa ihmisen katsomaan viiden tunnin Parsifalia? Clean Pietari Kylmälän j'accuse-tuokio: Suomen sisällissota on näkynyt hämmästyttävän vähän suomalaisessa kuvataiteessa.

Siinä missä kirjallisuus on käsitellyt kansallisia traumoja heti tuoreeltaan sisällissodan jälkeen, kuvataiteilijat jättivät aiheen huomiotta. Silti monet kuvataiteilijat olivat voimakkaasti mukana sotatoimissa varsinkin valkoisten puolella.

Miten suomalaiset kuvataiteilijat suhtautuivat Suomen sisällissotaan ja minkälaisia jälkiä tapahtumat ovat jättäneet? Ohjelman juontaa Pietari Kylmälä. Clean "Ahdistus toimii taiteen käyttövoimana" - ilmastoahdistus on uusi ilmiö ja tunkeutuu jo taiteeseenkin.

Myrskyt ovat aiempaa rajumpia, kuivuus tuo meille uusia pakolaisaaltoja. Lajeja kuolee sukupuuttoon, mutta jotkut haittaeläimet lisääntyvät. Ympäristön muutoksen aiheuttama ilmastoahdistus näkyy taiteessakin. Keskustelemassa aiheesta ovat Sirius-teatterin Will you still love me tomorrow -näytelmän Wilhelm Grotnefelt ja Visa Suonpää, jonka IC -taitelijaryhmän näyttely kertoo maailmasta ihmisen jälkeen sekä Aalto-yliopiston opintopsykologi Sanni Saarimäki, joka on yksi oppilaille tarkoitetun ilmastoahdistus-keskusteluryhmän perustajista.

Kulttuuriykkösen kisastudiossa Henrika Franck, Sixten Korkman ja Sami Kuusela keskustelevat leijonakiimasta, herraklubeista ja kirjastoista. Clean Kuinka lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla.

Tänään vietetään kansainvälistä homo-, trans- ja bifobian vastaista päivää. Kulttuuriykkösen studiossa keskustellaan kuinka me voimme lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla. Clean "Populaarikulttuurin ehdoton kuningatar" - Barbie on lapsille viaton lelu, aikuisille paholainen tai vaikkapa feministi.

Sadat Barbie-nuket hymyilevät muovista hymyään Kansallismuseon näyttelyssä. Onko luvulla syntynyt muotinukke viaton leikkikalu, feministinen vapauttaja vai nukke rakentamassa epärealistista naiskuvaa? Mukana keskustelemassa ovat Kansallismuseon näyttelypäällikkö Minerva Keltanen ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson, joka on entinen Barbie-keräilijä. Clean "Jokaisen esityksen voi nähdä ehdotuksena tulevaksi yhteiskunnaksi"- tässä uudet silmälasit katsoa mitä tahansa teatteriesitystä.

Kriitikko Maria Säkö, näytelmäkirjailija Sami Keski-Vähälä ja ohjaaja Piia Peltola kertovat, mihin he nykynäytelmissä kiinnittävät huomionsa. Clean Kulttuuriykkösen Kisastudiossa Nobelit, muoti ja kulttuurinen omiminen ja vaaralliset selfiet. Agendalla tällä kertaa ovat Nobel-kirjallisuuspalkinnon olemassaolo, muodin ja kulttuurisen omimisen suhde ja sielua vahingoittavat selfiet.

Clean "Surmaaminen on vain yksi asia, mihin sarjamurhaaja pyrkii" - syväanalysoimme sarjamurhaajat fiktiossa ja faktassa. Sarjamurhaajat ovat palanneet julkisuuteen ja tv-sarjoihin! Voiko hirviötä vastaan kamppaileva muuttua itse hirviöksi? Mukana haastattelussa myös käsikirjoittaja-näyttelijä Kari Hietalahti. Clean Tulevaisuuden antiikkia - me esittelemme suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet. Kulttuuriykkönen valitsee suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet.

Kulttuuriykkösen kisastudion keskustelu aaltoilee nykyaikaisista kuninkaallisista, herra Heinämäen lato-orkesterin kautta suomalaisten vankileirien saaristoon. Keskustelua vetää Pietari Kylmälä. Clean Nykyrunous kommentoi yhteiskuntaa ketterästi — me esittelemme Tanssiva Karhu -runopalkintoehdokkaat. Kuulit sen ensimmäisenä meiltä! Tanssiva Karhu on Yleisradion vuodesta lähtien jakama tunnustus kirjallisesti korkeatasoisesta kotimaisesta runoteoksesta.

Palkinnosta ja kotimaisesta runoudesta ovat keskustelemassa Tanssiva Karhu -runoraatiin kuuluva Yle Svenskan kulttuuritoimittaja Marit Lindqvist ja Nuoren Voiman toinen päätoimittaja, runoasiantuntija Vesa Rantama. Clean Diginatiivi sukupolvi leipoo nykyklasariin uutta teknologiaa ja esitystaidetta - tanakka paketti nykymusiikista. Nykymusiikin saloja avaamassa kansainvälisen läpimurron tehnyt säveltäjä Sebastian Fagerlund, Viitasaaren Meidän aika -festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä Johan Tallgren.

Säveltäjä Jennah Vainio kertoo kuinka hän aikoo uutena taiteellisena johtajana luotsata Tampere Biennalea. Clean "Irc-quoteista Antti Rinne -meemeihin" - vappuhenkinen johdatus memeettiseen memeologiaan. Vapun kunniaksi Kulttuuriykkösessä puhutaan meemeistä ja nettihuumorista.

Miten selittäisit sanan "meemi" omalle isoäidillesi? Miten internetistä tuli räävittömän ja sisäänpäin kääntyvän huumorin paikka, vai onko sitä jotenkin luonnostaan? Maailmalle lentäviä iloisia lintuja, elitismin aiheuttamaa tuskaa, naurun tarkoitusta ja erään rakkaan länsinaapurimme instituutin koettelemukset. Näistä ajankohtaisista aiheista Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustelevat esseisti ja äidinkielen lehtori Silvia Hosseini, yrittäjä ja kolumnisti Sami Kuusela ja Aalto-yliopiston professori Henrika Franck.

Ohjelman juontaa Pauliina Grym. Clean "Tärkeintä on yksi elävä lause" - runoilija Risto Ahti on kouluttanut uskomattoman määrän kirjailijoita. Risto Ahti on opettanut luovaa kirjoittamista puoli vuosisataa. Ainakin sata hänen oppilaistaan on edennyt kirjailijoiksi. Hän kertoo Kulttuuriykkösessä, miten nuoret kirjoittajat avaavat teksteillään ovia maailmaan.

Kirjailija Leena Lehtolainen muistelee, millaiseen kohteluun hän joutui julkaistuaan romaanin vuotiaana. Clean Huippusopraano Marjukka Tepponen oopperan naisrooleista: Oopperan historiassa naisen rooli usein kumpuaa naisen yhteiskunnallisesta asemasta.

Nainen joko esineellistetään tai sitten nainen epätoivon vimmalla etsii itselleen aviomiestä. Musiikkitalon kahvilassa naisen asemasta oopperoissa ovat keskustelemassa sopraano Marjukka Tepponen ja mezzosopraano Erica Back Kansallisoopperan Cosí fan tutte -oopperasta, sekä naisen asemaa oopperan historiassa tutkinut Kati Kimanen.

Clean Kulttuuriministeri myrskyn keskellä - kantilaisen progen ystävä Sampo Terho rakentaa elokuvakäsikirjoitusta. Vieraana kulttuuriministeri Sampo Terho Kulttuuriministerit tuppaavat onnistumaan nousukaudella ja epäonnistumaan laskukaudella. Sampo Terhon kulttuuriministerikaudella pitäisi tehdä ennätyksellisen suuria uudistuksia kulttuurin rahoitusjärjestelmään, mutta uudistukset uhkaavat jäädä puolitiehen.

Ministeripuolue Sinisten tilanne on sekava ja hallituksen tulevaisuus epäselvä. Sampo Terho kertoo Kulttuuriykkösessä myös omasta musiikkimaustaan ja työn alla olevasta elokuvakäsikirjoituksestaan. Globalisoituvassa maailmassa tulisielut tekevät paikallisen kulttuurin. Yle Teeman ja Femin yhteistyössä syntynyt kaksikielinen Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri Suomen.

Matkakohteet valitaan yleisövihjeiden joukosta. Mutta mitä paikallisuus ja identiteetti tarkoittavat globalisoituneessa maailmassa, jossa verkko tuo kaiken lähelle? Mukana keskustelemassa paikalliskulttuurin merkityksestä ovat Egenlandin toimittaja Tuula Viitaniemi, Turun yliopiston kansatieteen professori Helena Ruotsala ja Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Somepoliisit asettavat huumorille rajat. Nykyään huumorille asetetaan rajat. Kulttuuriykkösen vieraina tänään pariisilaistuneet, vastaleivotut kondiittorit Kaisa Leino ja Terhi Toivonen, jotka kirjoittivat Suomen ensimmäisen ranskalaisen leivontakirjan nimeltä La Pâtisserie.

Historiallisia taikinoita kuvaillaan runollisesti kirjassa. Kotimaisen kirjallisuuden tutkija Siru Kainulainen, joka on tutkinut ruokaa ja juomaa kirjallisuudessa, tulkitsee aikaamme.

Clean "Rikkaruoho on kasvi joka kasvaa väärässä paikassa" - me laitoimme kasvit yhteiskuntaluokkiin. Kevään puutarhakauden avajaisten kunniaksi Kulttuuriykkönen selvittää kukkien, puiden ja pensaiden yhteiskuntaluokat. Yläluokkaisista, keskiluokkaisista ja työttömien kasveista keskustelemassa Helsingin yliopiston luonnontieteellisestä keskusmuseosta, kasvitieteen yksiköstä ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, tietokirjailija ja eläkkeellä oleva entinen hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Anu Ranta sekä puutarhoista taidehistorian puolella väitellyt Julia Donner.

Clean Nykytanssin keskus Zodiak valittiin Vuoden teatteriksi. Nykytanssista ja Zodiakin tulevaisuudesta Kulttuuriykkösessä keskustelevat toiminnanjohtaja Raija Orala, Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi sekä tanssitaiteilijat Sari Palmgren ja Juuli Lappalainen.

Kulttuuriykkösen Kisastudio Helsingin Musiikkitalossa keskustelee lastenkulttuurista, kaupallisesta maailmasta ja vampeista taiteessa ja kirjallisuudessa. Clean "YL on hieno joukko, josta löytyy lasten tulevat kummisedätkin" - Ylioppilaskunnan Laulajat elää ajassa. Suomen vanhin suomenkielinen mieskuoro Ylioppilaskunnan laulajat täyttää vuotta. Sen kunniaksi Kulttuuriykkönen nauttii kuoron kvartetin taidonnäytteistä Musiikkitalon kahvilassa. Kuoron historiasta ja tästä päivästä kertovat taiteellinen johtaja Pasi Hyökki, puheenjohtaja Jaakko Koivula ja Paleface, joka esiintyy kuoron kanssa YL Tarina -juhlakonsertissa Helsingin Yliopiston juhlasalissa Clean "Pelatessa uppoudun tavalla jota ei koskaan tapahdu kirjojen ja elokuvien kanssa" - näitä pelejä lapsesi pelaavat.

Kaikki pelaavat nyt Fortniteä. Mistä innostus peliin johtuu?

..

Palkinnosta ja kotimaisesta runoudesta ovat keskustelemassa Tanssiva Karhu -runoraatiin kuuluva Yle Svenskan kulttuuritoimittaja Marit Lindqvist ja Nuoren Voiman toinen päätoimittaja, runoasiantuntija Vesa Rantama. Clean Diginatiivi sukupolvi leipoo nykyklasariin uutta teknologiaa ja esitystaidetta - tanakka paketti nykymusiikista. Nykymusiikin saloja avaamassa kansainvälisen läpimurron tehnyt säveltäjä Sebastian Fagerlund, Viitasaaren Meidän aika -festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä Johan Tallgren.

Säveltäjä Jennah Vainio kertoo kuinka hän aikoo uutena taiteellisena johtajana luotsata Tampere Biennalea. Clean "Irc-quoteista Antti Rinne -meemeihin" - vappuhenkinen johdatus memeettiseen memeologiaan. Vapun kunniaksi Kulttuuriykkösessä puhutaan meemeistä ja nettihuumorista. Miten selittäisit sanan "meemi" omalle isoäidillesi? Miten internetistä tuli räävittömän ja sisäänpäin kääntyvän huumorin paikka, vai onko sitä jotenkin luonnostaan?

Maailmalle lentäviä iloisia lintuja, elitismin aiheuttamaa tuskaa, naurun tarkoitusta ja erään rakkaan länsinaapurimme instituutin koettelemukset. Näistä ajankohtaisista aiheista Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustelevat esseisti ja äidinkielen lehtori Silvia Hosseini, yrittäjä ja kolumnisti Sami Kuusela ja Aalto-yliopiston professori Henrika Franck.

Ohjelman juontaa Pauliina Grym. Clean "Tärkeintä on yksi elävä lause" - runoilija Risto Ahti on kouluttanut uskomattoman määrän kirjailijoita. Risto Ahti on opettanut luovaa kirjoittamista puoli vuosisataa. Ainakin sata hänen oppilaistaan on edennyt kirjailijoiksi. Hän kertoo Kulttuuriykkösessä, miten nuoret kirjoittajat avaavat teksteillään ovia maailmaan. Kirjailija Leena Lehtolainen muistelee, millaiseen kohteluun hän joutui julkaistuaan romaanin vuotiaana. Clean Huippusopraano Marjukka Tepponen oopperan naisrooleista: Oopperan historiassa naisen rooli usein kumpuaa naisen yhteiskunnallisesta asemasta.

Nainen joko esineellistetään tai sitten nainen epätoivon vimmalla etsii itselleen aviomiestä. Musiikkitalon kahvilassa naisen asemasta oopperoissa ovat keskustelemassa sopraano Marjukka Tepponen ja mezzosopraano Erica Back Kansallisoopperan Cosí fan tutte -oopperasta, sekä naisen asemaa oopperan historiassa tutkinut Kati Kimanen.

Clean Kulttuuriministeri myrskyn keskellä - kantilaisen progen ystävä Sampo Terho rakentaa elokuvakäsikirjoitusta. Vieraana kulttuuriministeri Sampo Terho Kulttuuriministerit tuppaavat onnistumaan nousukaudella ja epäonnistumaan laskukaudella. Sampo Terhon kulttuuriministerikaudella pitäisi tehdä ennätyksellisen suuria uudistuksia kulttuurin rahoitusjärjestelmään, mutta uudistukset uhkaavat jäädä puolitiehen.

Ministeripuolue Sinisten tilanne on sekava ja hallituksen tulevaisuus epäselvä. Sampo Terho kertoo Kulttuuriykkösessä myös omasta musiikkimaustaan ja työn alla olevasta elokuvakäsikirjoituksestaan.

Globalisoituvassa maailmassa tulisielut tekevät paikallisen kulttuurin. Yle Teeman ja Femin yhteistyössä syntynyt kaksikielinen Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri Suomen. Matkakohteet valitaan yleisövihjeiden joukosta.

Mutta mitä paikallisuus ja identiteetti tarkoittavat globalisoituneessa maailmassa, jossa verkko tuo kaiken lähelle? Mukana keskustelemassa paikalliskulttuurin merkityksestä ovat Egenlandin toimittaja Tuula Viitaniemi, Turun yliopiston kansatieteen professori Helena Ruotsala ja Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Somepoliisit asettavat huumorille rajat. Nykyään huumorille asetetaan rajat. Kulttuuriykkösen vieraina tänään pariisilaistuneet, vastaleivotut kondiittorit Kaisa Leino ja Terhi Toivonen, jotka kirjoittivat Suomen ensimmäisen ranskalaisen leivontakirjan nimeltä La Pâtisserie.

Historiallisia taikinoita kuvaillaan runollisesti kirjassa. Kotimaisen kirjallisuuden tutkija Siru Kainulainen, joka on tutkinut ruokaa ja juomaa kirjallisuudessa, tulkitsee aikaamme.

Clean "Rikkaruoho on kasvi joka kasvaa väärässä paikassa" - me laitoimme kasvit yhteiskuntaluokkiin. Kevään puutarhakauden avajaisten kunniaksi Kulttuuriykkönen selvittää kukkien, puiden ja pensaiden yhteiskuntaluokat. Yläluokkaisista, keskiluokkaisista ja työttömien kasveista keskustelemassa Helsingin yliopiston luonnontieteellisestä keskusmuseosta, kasvitieteen yksiköstä ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, tietokirjailija ja eläkkeellä oleva entinen hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Anu Ranta sekä puutarhoista taidehistorian puolella väitellyt Julia Donner.

Clean Nykytanssin keskus Zodiak valittiin Vuoden teatteriksi. Nykytanssista ja Zodiakin tulevaisuudesta Kulttuuriykkösessä keskustelevat toiminnanjohtaja Raija Orala, Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi sekä tanssitaiteilijat Sari Palmgren ja Juuli Lappalainen.

Kulttuuriykkösen Kisastudio Helsingin Musiikkitalossa keskustelee lastenkulttuurista, kaupallisesta maailmasta ja vampeista taiteessa ja kirjallisuudessa. Clean "YL on hieno joukko, josta löytyy lasten tulevat kummisedätkin" - Ylioppilaskunnan Laulajat elää ajassa.

Suomen vanhin suomenkielinen mieskuoro Ylioppilaskunnan laulajat täyttää vuotta. Sen kunniaksi Kulttuuriykkönen nauttii kuoron kvartetin taidonnäytteistä Musiikkitalon kahvilassa. Kuoron historiasta ja tästä päivästä kertovat taiteellinen johtaja Pasi Hyökki, puheenjohtaja Jaakko Koivula ja Paleface, joka esiintyy kuoron kanssa YL Tarina -juhlakonsertissa Helsingin Yliopiston juhlasalissa Clean "Pelatessa uppoudun tavalla jota ei koskaan tapahdu kirjojen ja elokuvien kanssa" - näitä pelejä lapsesi pelaavat.

Kaikki pelaavat nyt Fortniteä. Mistä innostus peliin johtuu? Suosituimmista mobiili- ja konsolipeleista keskustelemassa Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttunen, esseisti Jantso Jokelin ja Sosped-säätiön suunnittelija Helmi Korhonen. Clean Kuinka oppia elämään häpeän kanssa?

Kaksi näyttelijää, kaksi tietä näyttelijäksi. Kaksi näyttelijää, kaksi tapaa rakentaa rooli oman itsensä kautta ja elää arkea roolinsa kanssa. Näyttelijän työstä, roolin rakentamisesta ja omasta urastaan keskustelemassa ovat näyttelijät Eila Ilenius ja Satu Silvo. Pitkän uran vuottaan juhlivassa Kotkan Kaupunginteatterissa tehnyt näyttelijä Eila Ilenius kirjoitti teoksen Näyttelijän yökirja omien päiväkirjojensa pohjalta.

Satu Silvo on näyttelijäntyönsä ohella vuorovaikutuskouluttaja. Clean Kisastudio ruotsalaisista nymfomaaneista, elokuvateatterin kuolemasta ja Barbin luokka-asemasta. Kulttuuriykkösen Kisastudiossa keskustellaan Barbien vaikutuksesta naisen rooliin, kulttuurin ikäpolitiikasta ja elokuvateattereiden karusta kohtalosta. Clean "Kirjallisuuden yleisin hahmo on maailmaan eksynyt yksinäinen mies" - kehitysomaanissa on jotain itse ihmisyyteen liittyvää. Saksalainen luvun Bildungsroman eli kehitysromaani ohjasi aikansa nuorukaisia kasvamaan hyveellisiksi miehiksi.

Nuorten miesten kehityskertomukset ovat muuttuneet, ja Aamu-TV: Keskustelemassa ovat kirjailija Riku Korhonen ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi. Clean "On järkyttävää, miksi herra Greven tapaus nousi vasta nyt esiin" - Kansallisbaletti ja tanssin vapaa kenttä kaukana toisistaan. Taiteellisen johtajan Kenneth Greven syyttäminen seksuaalisesta häirinnästä on johtanut Kansallisbaletin kriisiin ja keskusteluun balettimaailman asenteista tanssijoiden kehoja kohtaan.

Klassisen baletin ruumiinkuvasta, vallankäytöstä ja tanssikentän hajaannuksesta ovat keskustelemassa tanssijat Jouka Valkama ja Sanna Kekäläinen. Juontaja on Pietari Kylmälä. Clean "Kavereiden kanssa filosofoiminen on kuin olisi Platonin Pidoissa" - jokaisen sisällä asuu pieni filosofi. Kirjastojen filosofiaillat ja erilaiset filosofiatapahtumat houkuttelevat paikalle uteliaita, joilla on toiveensa siitä mitä filosofian tulisi olla.

Metso-kirjaston filosofiailtojen järjestäjä Jaakko Belt, Puistofilosofian organisoija Antti Sorri, lukion filosofianopettaja Katja Oksanen ja Nuorten filosofiatapahtuman järjestäjä Vasko Pantzar kertovat mitä suomalaiset odottavat tapahtuvaksi, kun kuulevat sanan filosofia.

Clean "Hän kuvaa pieniä ihmisiä, jotka ovat kyvyttömiä täyttämään omaa mittaansa" - esittelyssä käännetyn kaunon parhaimmisto. Lukijan päähän läväytetään tyly tai lohdullinen elämänasenne.

Clean "Tango iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta! Kulttuuriykkönen käsittelee tangon kosketusta Suomessa ja ulkomailla. Vieraina Helsingin Musiikkitalossa vuotista uraa juhliva tangolaulaja Angelika Klas, intohimoinen tangoilija Arja Könönen ja tangotutkija Alfonso Padilla. Tangon juuret löytyvät luvun lopun argentiinalaisista bordelleista. Kohta tango saapui Pariisiin ja sen maine puhdistui.

Tänään yhä nuoremmat löytävät tangon. Clean "Sosiaalinen media edustaa hyveellisyyden vastakohtaa" - hyve-etiikka tekee paluuta. Kulttuuriykkösessä pohditaan hyveiden roolia nykymaailmassa.

Vaikka ihmiset toteuttavat hyveitä jokapäiväisessä elämässään, miksi niistä puhuminen tuntuu vähän naiivilta? Onko hyve-etiikka vastaus myös ilmastonmuutokseen? Keskustelemassa Suvielise Nurmi ja Antti Kylliäinen. Clean Suosikkisarjan kirjoittaja Petja Peltomaa: Sykkeeseen pitää upottaa rokotemyönteisyyttä. Useissa viihdeohjelmissa omana itsenään esiintyneen tutkijan Stephen Hawkingin innoittamana Kulttuuriykkösessä tutkitaan, miten tiede näkyy populaarikulttuurissa ja millaisia mahdollisuuksia sillä on vaikuttaa ajatuksiimme ja tekoihimme.

Studiossa keskustelemassa ovat palkitun ja suositun Syke-sairaalasarjan pääkäsikirjoittaja ja illuusioiden luoja Petja Peltomaa, palkittu kirjailija ja tiedetoimittaja Tiina Raevaara ja tiedeviestintään ja mediaan erikoistunut viestinnän professori Esa Väliverronen sekä stand up -koomikko Harri Soinila.

Clean "Onnellisuus antaa tilaa mököttämiselle" - Kulttuuriykkösen Kisastudio puhuu onnellisista suomalaisista ja homeesta. Kulttuuriykkösen Kisastudion keskustelunaiheet kiertelevät onnellisuustutkimuksen, Tuntematon sotilas -elokuvan kohtalon, sisällissodasta selviämisen ja homeen ympärillä.

Piamaria Montonen, Henrika Franck ja Seppo Tiitinen ovat keskustelemassa ajankohtaisista kulttuuriaiheista. Jakke Holvas juontaa ohjelman. Clean "Koska minulla ei juma Kulttuuriykkösen kirjallisuus -torstaissa teemana on pahimmat Suomi-kliseet, joita rakastamme vihata! Leikkimielisessä bingossa käydään läpi kansakuntamme ominaispiirteitä. Keskustelun pohjana toimii Aamu-tv: Clean Nämä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat - huippuasiantuntijat valitsivat omat suosikkinsa.

Ketkä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat maailmassa? Kivinen sekä Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeinen. Clean Kisastudiossa keskustellaan Suomen tulevista vuodesta. Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustellaan poliittisesta taiteesta, Suomen tulevista vuodesta ja ihmisen intohimosta. Clean "Eihän tämä tänä päivänä voi olla totta! Pauliina Rauhalan uusi romaani Synninkantajat tuo esiin lestadiolaisuuden pimeitä puolia. Hoitokokoukset ja henkinen väkivalta traumatisoivat ja ajoivat ihmisiä pois liikkeen piiristä.

Romaanista löytyy myös huumoria, mutta ainoastaan kaivamalla. Suljetuista uskonnollisista yhteisöistä ovat Kulttuuriykkösessä keskustelemassa kirjailija Maria Peura ja kirjallisuudentutkija Hanna-Leena Nissilä.

Clean "Nostokurjet kertovat luottamuksesta tulevaisuuteen" - Kenen ehdoilla Suomea rakennetaan? Suomi täytti viime vuonna vuotta, mutta rakentamisen perspektiivistä Suomi on paljon vanhempi. Viime vuosisadan mittaan Suomi rakensi ja purki niin ahkerasti, että sitä uhkasi jo muistinmenetys.

Nyt on kuitenkin jo siirrytty korjaamisen aikakaudelle. Miten ja kenen ehdoilla Suomea rakennetaan, vastaamassa arkkitehdit Harri Hautajärvi ja Henna Helander. Clean "Mun mielestä kauniissa asiassa täytyy olla jokin särö" - Kati Lukka ja Tarja Simone luovat teatteripuvut ja -lavasteet.

Lavastaja ja puvustaja eivät näy teatterilavalla muutenkin kuin työnsä tuloksien kautta. He luovat ne teatterin rosoiset ja runolliset näyttämöt, jotka jäävät katsojan mieleen joskus vuosikymmeniksi. Pia-Maria Lehtolan vieraina ovat vuotista taiteilijauraansa juhlivat lavastaja Kati Lukka ja pukusuunnittelija Tarja Simone.

Clean Kulttuuriykkösen kisastudio puhuu mm. Viikon ajankohtaiset kulttuuriaiheet vakioraadin ruodittavina. Aiheina ämpärisuomalaisuus, paskat mainokset, robottirakkaus ja asevelvollisuuden uudet tuulet. Clean "Depressiivisessä persluisussa taannutaan imeväiseksi asti" - kirjallisuuden äitimyytit saavat huutia. Runeberg-palkittu Marjo Niemi haluaa romuttaa äitimyytin kirjoittamalla. Kaikkien menetysten äiti -romaanissa ei äidin kosketus lämmitä.

Studiossa keskustelemassa dramaturgi ja kirjailija Marjo Niemi ja kirjallisuudentutkija Tytti Rantanen. Lähetyksessä kuullaan myös Aamun kirja -vieraan Saara Turusen ajatuksia. Clean Taidelahjoittaja Seppo Fränti haluaa pelastaa itsensä ja meidät taiteen voimalla. Kulttuuriykkösen aiheena on taiteen vetovoima, mikä saa ihmisen keräämään taidetta ja kuinka taiteen valinta tehdään.

Vieraina studiossa taidekeräilijä ja lahjoittaja Seppo Fränti ja taiteilija Karoliina Hellberg. Mitä tapahtui Oscar-gaalassa vuonna ? Kulttuuriykkönen purkaa tuoreeltaan elokuvamaailman tärkeimmän palkintojuhlan tapahtumat. Korostuiko gaalassa elokuvien estetiikka vai päivän politiikka? Vieraina suorassa lähetyksessä ovat toimittaja J. Pulkkinen ja elokuva-asiantuntija Anna Möttölä, jotka ovat valvoneet gaalahumussa koko yön.

Vakioraadin käsittelyssä tällä kertaa ovat teinien paljaat nilkat, romanikerjäläiset, muodin poliittisuus ja uusi tarinankerronnan muoto kännykässä. Clean Uuden sukupolven esseistit vihaavat kirjoittamista, mutta kuitenkin panevat tekstissä persoonansa likoon.

Esseistään keskustelemassa Antti Hurskainen ja Silvia Hosseini. Clean Mäkin haluun oman taidebiennaalin! Mäkin haluun oman taidebiennaalin! Jokainen itseään kunnioittava metropoli haluaa itselleen toimivan nykytaidefestivaalin. Taidebiennaalit ovat olleet nykytaiteen esittelemisen vakiomuoto jo yli puolen vuosisadan ajan Euroopassa. Kulttuuriykkönen kysyy miksi nykytaidebiennaaleja perustetaan vieläkin niin paljon.

Samalla otetaan selvää miksi taiteen "biennalisaatioon" suhtaudutaan myös kriittisesti. Vastaamassa Helsinkiin taidefestivaalia puuhaavan Helsingin kaupungin taidemuseon johtaja Maija Tanninen-Mattila ja Kuvataideakatemian professori Anna-Kaisa Rastenberger.

Metoo johti työpaikkojen menettämiseen, Helsinki syrjii maakuntia, englannin kieli syrjii suomen kieltä, mutta uutisissa yhä vaan puhutaan Lauri Markkasen levypalloista. Clean Elämäkerrat ja inspiraatio - Ellen Thesleffin siivittämänä.

Kulttuuriykkösen aiheena on elämäkerrat ja inspiraatio, taidemaalarin Ellen Thesleffin kautta. Kuinka kirjailija valitsee kohteensa ja miten tämä henkilö inspiroi itseä ja muita. Clean Valtio tarvitsee taiteilijoita myös nyky-Virossa. Virolainen nykytaide valtaa Kiasman, kun Viron tasavalta täyttää sata vuotta. Kulttuuriykkösen vieraina ovat Viron suurlähetystö kulttuurineuvos Anu Kippasto ja toimittaja Rain Kooli sekä Kiasma-teatterin vastaava tuottaja Jonna Strandberg.

Clean Sympaattinen Tanhupallo naurattaa - tylytysohjelmat eivät enää menesty. Lauantai-iltaisin kodeissa jännitetään ja nauretaan Putouksen jutuille. Menestysohjelmien salaisuuksia paljastavat MTV: Clean Kulttuuriykkösen kisastudio kuorolaulun hyödyistä, henkilöbrändäyksestä ja Obaman muotokuvista. Kulttuuriykkösen kisastudiossa aiheena on paasto, Ekbergin konditorian remontti, Michelle ja Barack Obaman muotokuvat, henkilöbrändäys ja kuorolaulu. Clean Kirja palkitsee hitaasti.

Suomi on lukutaidon mallimaa, ja kirjojen lukemista on arvostettu erittäin paljon. Kulttuuriykkönen kysyy, onko kirjojen lukemiselle tilaa digitaalisten tekstien maailmassa.

Clean Kauhu antaa iloa ja riemua. Kauhukirjallisuuden suhteesta todellisuuteen keskustelemassa ovat kauhukirjailija Marko Hautala, nuorempi tutkija Susanne Ylönen ja väitöskirjaa tekevä Onni Mustonen.

Lisäksi kuullaan esikoiskirjailija Maija Sirkjärveä, jota Kaisa Pulakka haastatteli. Clean Feminismin juuret luvulta ja uusi kukoistus ajassamme. Kulttuuriykkösen teemana on feminismin juuret luvulta ja uusi kukoistus ajassamme.

Helena Kallio on kirjoittanut näytelmän Tanssiva agitaattori, joka kertoo feministien Emma Goldmanin ja Louise Michelin hurjat tarinat. Kuuluuko seksuaalinen itsemääräämisoikeus naisille ja oikeus rakastaa ketä haluaa? Feminististä nykytilannetta analysoi kirjallisuustieteilijä Elsi Hyttinen. Ohjelman juontaa Pia-Maria Lehtola. Clean Tähtiarkkitehtien suunnittelemia hybridikomplekseja vai kansalaislähtöistä kaupunkitilaa? Tulevaisuuden kaupunki rakennetaan nyt. Rakentamisesta, hybridikomplekseista, uudesta kaupunkitilasta ja arkkitehtuurista ovat keskustelemassa arkkitehdit Antti Nousjoki ja Inari Virkkala, sekä kaupunkimaantieteen professori Mari Vaattovaara.

Kisastudion vakioraadissa keskustelemassa ovat Eduskunnan entinen pääsihteeri Seppo Tiitinen, Aalto Yliopiston professori Henrika Franck ja copywriter-yrittäjä Jussi Turhala.

Puheenaiheina ovat musiikin suoratoistopalvelut, Helsingin kaupunginteatterin Mannerheim-näytelmä ja vapaan tahdon ongelma Herman Melvillen näytelmässä Bartleby. Clean Suomalaiskirjailijat lopettivat ryyppäämisen. Ennen oli Pentti Saarikoski pulloineen, nykyään on ultrajuoksija Karo Hämäläinen.

Romaanin julkaissut Kalle Lähde kertoo elämästään alkoholistina. Clean Miten suomalaista kulttuuria rahoitetaan tulevaisuudessa? Kulttuurin valtionosuusjärjestelmä kuulostaa harmaalta ja byrokraattiselta, mutta sen muutokset määrittelevät minkälaista taidetta suomalaiset kokevat tulevaisuudessa.

Koko kulttuurin rahoitusjärjestelmää ollaan muuttamassa, ja Kulttuuriykkönen kysyy kuka säilyy voittajana ja kuka häviää. Pietari Kylmälän juontamassa suorassa lähetyksessä ovat keskustelemassa kulttuuripolitiikan asiantuntijat Veli-Markus Tapio, Johanna Selkee ja Hanna Ojamo. Kulttuuriykkösen kisastudiossa Kari Enqvist kommentoi Finlandia-palkittuja teoksia suhteessa fiktioon ja faktaan, Annu Kemppainen ihmettelee taidekirjoittelun kapea-alaisuutta ja Sami Kuusela on nähnyt kotimaisen elokuvan, jossa keski-ikäinen mies on jotakin muuta.

Ohjelman juontaa Jakke Holvas. Clean Populaarikulttuuri rakentaa identiteettejä. Urheilu on muuttunut mediaurheiluksi. Sen stadionisoiduilla areenoilla populaarikulttuurin supertähtien kaltaiset urheilijat toimivat. Yleisö seuraa mediaurheilussa vähemmän itse tapahtumia kuin medioituja tunnetalouden tapahtumia. Populaarikulttuurin kautta rakentuvasta urheilusta keskustelemassa futistohtori Sami Kolamo ja dosentti Mikko Salasuo.

Keskustelua johtaa JP Pulkkinen. Clean Martti Suosalo teki tutustumismatkan masentuneiden keskuuteen ja näyttelee nyt masentuneen äidin poikaa. Näyttelijä Martti Suosalosta ei tullut hullu Jouko Turkan opissa, vaikka monen muun näyttelijän mieli järkkyi. Suosalo oppi Turkalta, kuinka elämää on seurattava.

Suosalo kävi tutustumassa mielenterveyspotilaisiin ymmärtääkseen heidän käyttäytymistään. Nyt hän esittää masentuneen äidin poikaa Turun kaupunginteatterissa. Presidenttiehdokkaiden kulttuurimaku yllättää asiantuntijat. Mitkä ovat juuri nyt kiinnostavimmat dekkarit? Entä mitä dekkarigenressä tapahtuu? Keskustelemassa ovat Suomen Dekkariseuran puheenjohtaja Leena Korsumäki, kirsinkirjavinkit-blogia pitävä Kirsi Hietanen ja Dekkariseuran hallituksen jäsen Elo Lammi Helsingin kaupunginkirjastosta.

Clean "Jazz on livemusaa, biisit elävät omaa elämäänsä illasta toiseen" - jazzmuusikot säätävät itse kaiken keikoista promootioon. Jazzmuusikon kesään kuuluu keikkoja, terassilla istuskelua ja festariorganisointia.

Jazz on sosiaalisten ihmisten musiikkia, vaikka sävellystyö tehdään yksinäisyydessä jopa lenkkipolulla. Clean "Uuden lajin näkeminen on aina sykähdyttävää" - linnun tunnistamisessa on tärkeää rehellisyys ja itsekriittisyys. Lintuharrastus on todella monen suomalaisen arkea.

Miksi juuri linnut kiinnostavat? Keskustelmassa ovat ornitologi ja lintuharrastaja Vilppu Välimäki, ornitologi ja tietokirjailija Lasse J. Laine sekä luontotoimittaja ja tietokirjailija Juha Laaksonen. Clean Vintin takimmaisesta nurkasta löytyi taideaarre - kosmopoliitti Santeri Salokiven alastonkuvat valloittavat.

Antiikki- ja taideasiantuntija Maria Ekman-Kolari tutki erään kuolinpesän vinttiä. Nurkasta löytyi ainutlaatuinen taidekokoelma. Santeri Salokiven alastonmaalaukset olivat olleet pimennossa 77 vuotta. Antiikkikauppias Arthur Aminoff ja taideasiantuntija Leena Lindqvist innostuivat Salokivestä ja kertovat omista ajatuksistaan tästä taideaarteesta. Kultttuuriykkösen kisastudiossa ajankohtaisista aiheista keskustelevat Helena Ranta, Seppo Tiitinen sekä Silvia Hosseini. Clean Kirjamarkkina keskellä kovaa muutosta - kirjatapahtuma Helsinki Lit tarjoaa mikro- ja maksotasolla maailman ilot ja surut.

Käännöskirjallisuuteen keskittyvä kirjallisuustapahtuma Helsinki Lit järjestetään neljännen kerran Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna Lokakuussa järjestettävän Suomen vanhimman kirjallisuuden messutapahtuman Turun Kirjamessujen ohjelmaa rakennetaan parhaillaan.

Tämän vuoden teemamaa on Viro. Miten käännöskirjallisuus voi Suomijuhlavuoden jälkeen? Clean "Wagner oli suuruudenhullu mies joka jätti laskunsa maksamatta" - hänen myyttinen musiikkinsa vetoaa suomalaisiin.

Suomen Kansallisoopperan Parsifal kerää katsomoon Wagner-fanit. Mikä saa ihmisen katsomaan viiden tunnin Parsifalia? Clean Pietari Kylmälän j'accuse-tuokio: Suomen sisällissota on näkynyt hämmästyttävän vähän suomalaisessa kuvataiteessa. Siinä missä kirjallisuus on käsitellyt kansallisia traumoja heti tuoreeltaan sisällissodan jälkeen, kuvataiteilijat jättivät aiheen huomiotta.

Silti monet kuvataiteilijat olivat voimakkaasti mukana sotatoimissa varsinkin valkoisten puolella. Miten suomalaiset kuvataiteilijat suhtautuivat Suomen sisällissotaan ja minkälaisia jälkiä tapahtumat ovat jättäneet? Ohjelman juontaa Pietari Kylmälä. Clean "Ahdistus toimii taiteen käyttövoimana" - ilmastoahdistus on uusi ilmiö ja tunkeutuu jo taiteeseenkin.

Myrskyt ovat aiempaa rajumpia, kuivuus tuo meille uusia pakolaisaaltoja. Lajeja kuolee sukupuuttoon, mutta jotkut haittaeläimet lisääntyvät. Ympäristön muutoksen aiheuttama ilmastoahdistus näkyy taiteessakin. Keskustelemassa aiheesta ovat Sirius-teatterin Will you still love me tomorrow -näytelmän Wilhelm Grotnefelt ja Visa Suonpää, jonka IC -taitelijaryhmän näyttely kertoo maailmasta ihmisen jälkeen sekä Aalto-yliopiston opintopsykologi Sanni Saarimäki, joka on yksi oppilaille tarkoitetun ilmastoahdistus-keskusteluryhmän perustajista.

Kulttuuriykkösen kisastudiossa Henrika Franck, Sixten Korkman ja Sami Kuusela keskustelevat leijonakiimasta, herraklubeista ja kirjastoista. Clean Kuinka lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla. Tänään vietetään kansainvälistä homo-, trans- ja bifobian vastaista päivää.

Kulttuuriykkösen studiossa keskustellaan kuinka me voimme lisätä suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöjä kohtaan kirjallisuuden avulla. Clean "Populaarikulttuurin ehdoton kuningatar" - Barbie on lapsille viaton lelu, aikuisille paholainen tai vaikkapa feministi. Sadat Barbie-nuket hymyilevät muovista hymyään Kansallismuseon näyttelyssä.

Onko luvulla syntynyt muotinukke viaton leikkikalu, feministinen vapauttaja vai nukke rakentamassa epärealistista naiskuvaa? Mukana keskustelemassa ovat Kansallismuseon näyttelypäällikkö Minerva Keltanen ja Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson, joka on entinen Barbie-keräilijä.

Clean "Jokaisen esityksen voi nähdä ehdotuksena tulevaksi yhteiskunnaksi"- tässä uudet silmälasit katsoa mitä tahansa teatteriesitystä. Kriitikko Maria Säkö, näytelmäkirjailija Sami Keski-Vähälä ja ohjaaja Piia Peltola kertovat, mihin he nykynäytelmissä kiinnittävät huomionsa. Clean Kulttuuriykkösen Kisastudiossa Nobelit, muoti ja kulttuurinen omiminen ja vaaralliset selfiet. Agendalla tällä kertaa ovat Nobel-kirjallisuuspalkinnon olemassaolo, muodin ja kulttuurisen omimisen suhde ja sielua vahingoittavat selfiet.

Clean "Surmaaminen on vain yksi asia, mihin sarjamurhaaja pyrkii" - syväanalysoimme sarjamurhaajat fiktiossa ja faktassa.

Sarjamurhaajat ovat palanneet julkisuuteen ja tv-sarjoihin! Voiko hirviötä vastaan kamppaileva muuttua itse hirviöksi? Mukana haastattelussa myös käsikirjoittaja-näyttelijä Kari Hietalahti. Clean Tulevaisuuden antiikkia - me esittelemme suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet. Kulttuuriykkönen valitsee suomalaisen nykydesignin hienoimmat esineet. Kulttuuriykkösen kisastudion keskustelu aaltoilee nykyaikaisista kuninkaallisista, herra Heinämäen lato-orkesterin kautta suomalaisten vankileirien saaristoon.

Keskustelua vetää Pietari Kylmälä. Clean Nykyrunous kommentoi yhteiskuntaa ketterästi — me esittelemme Tanssiva Karhu -runopalkintoehdokkaat. Kuulit sen ensimmäisenä meiltä! Tanssiva Karhu on Yleisradion vuodesta lähtien jakama tunnustus kirjallisesti korkeatasoisesta kotimaisesta runoteoksesta. Palkinnosta ja kotimaisesta runoudesta ovat keskustelemassa Tanssiva Karhu -runoraatiin kuuluva Yle Svenskan kulttuuritoimittaja Marit Lindqvist ja Nuoren Voiman toinen päätoimittaja, runoasiantuntija Vesa Rantama.

Clean Diginatiivi sukupolvi leipoo nykyklasariin uutta teknologiaa ja esitystaidetta - tanakka paketti nykymusiikista. Nykymusiikin saloja avaamassa kansainvälisen läpimurron tehnyt säveltäjä Sebastian Fagerlund, Viitasaaren Meidän aika -festivaalin taiteellinen johtaja, säveltäjä Johan Tallgren.

Säveltäjä Jennah Vainio kertoo kuinka hän aikoo uutena taiteellisena johtajana luotsata Tampere Biennalea. Clean "Irc-quoteista Antti Rinne -meemeihin" - vappuhenkinen johdatus memeettiseen memeologiaan.

Vapun kunniaksi Kulttuuriykkösessä puhutaan meemeistä ja nettihuumorista. Miten selittäisit sanan "meemi" omalle isoäidillesi? Miten internetistä tuli räävittömän ja sisäänpäin kääntyvän huumorin paikka, vai onko sitä jotenkin luonnostaan? Maailmalle lentäviä iloisia lintuja, elitismin aiheuttamaa tuskaa, naurun tarkoitusta ja erään rakkaan länsinaapurimme instituutin koettelemukset. Näistä ajankohtaisista aiheista Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustelevat esseisti ja äidinkielen lehtori Silvia Hosseini, yrittäjä ja kolumnisti Sami Kuusela ja Aalto-yliopiston professori Henrika Franck.

Ohjelman juontaa Pauliina Grym. Clean "Tärkeintä on yksi elävä lause" - runoilija Risto Ahti on kouluttanut uskomattoman määrän kirjailijoita. Risto Ahti on opettanut luovaa kirjoittamista puoli vuosisataa. Ainakin sata hänen oppilaistaan on edennyt kirjailijoiksi. Hän kertoo Kulttuuriykkösessä, miten nuoret kirjoittajat avaavat teksteillään ovia maailmaan. Kirjailija Leena Lehtolainen muistelee, millaiseen kohteluun hän joutui julkaistuaan romaanin vuotiaana.

Clean Huippusopraano Marjukka Tepponen oopperan naisrooleista: Oopperan historiassa naisen rooli usein kumpuaa naisen yhteiskunnallisesta asemasta. Nainen joko esineellistetään tai sitten nainen epätoivon vimmalla etsii itselleen aviomiestä.

Musiikkitalon kahvilassa naisen asemasta oopperoissa ovat keskustelemassa sopraano Marjukka Tepponen ja mezzosopraano Erica Back Kansallisoopperan Cosí fan tutte -oopperasta, sekä naisen asemaa oopperan historiassa tutkinut Kati Kimanen. Clean Kulttuuriministeri myrskyn keskellä - kantilaisen progen ystävä Sampo Terho rakentaa elokuvakäsikirjoitusta. Vieraana kulttuuriministeri Sampo Terho Kulttuuriministerit tuppaavat onnistumaan nousukaudella ja epäonnistumaan laskukaudella.

Sampo Terhon kulttuuriministerikaudella pitäisi tehdä ennätyksellisen suuria uudistuksia kulttuurin rahoitusjärjestelmään, mutta uudistukset uhkaavat jäädä puolitiehen. Ministeripuolue Sinisten tilanne on sekava ja hallituksen tulevaisuus epäselvä.

Sampo Terho kertoo Kulttuuriykkösessä myös omasta musiikkimaustaan ja työn alla olevasta elokuvakäsikirjoituksestaan.

Globalisoituvassa maailmassa tulisielut tekevät paikallisen kulttuurin. Yle Teeman ja Femin yhteistyössä syntynyt kaksikielinen Egenland esittelee yllättäviä matkailun helmiä, omaleimaisia nähtävyyksiä ja kiehtovia persoonia ympäri Suomen. Matkakohteet valitaan yleisövihjeiden joukosta.

Mutta mitä paikallisuus ja identiteetti tarkoittavat globalisoituneessa maailmassa, jossa verkko tuo kaiken lähelle? Mukana keskustelemassa paikalliskulttuurin merkityksestä ovat Egenlandin toimittaja Tuula Viitaniemi, Turun yliopiston kansatieteen professori Helena Ruotsala ja Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen. Somepoliisit asettavat huumorille rajat. Nykyään huumorille asetetaan rajat. Kulttuuriykkösen vieraina tänään pariisilaistuneet, vastaleivotut kondiittorit Kaisa Leino ja Terhi Toivonen, jotka kirjoittivat Suomen ensimmäisen ranskalaisen leivontakirjan nimeltä La Pâtisserie.

Historiallisia taikinoita kuvaillaan runollisesti kirjassa. Kotimaisen kirjallisuuden tutkija Siru Kainulainen, joka on tutkinut ruokaa ja juomaa kirjallisuudessa, tulkitsee aikaamme. Clean "Rikkaruoho on kasvi joka kasvaa väärässä paikassa" - me laitoimme kasvit yhteiskuntaluokkiin. Kevään puutarhakauden avajaisten kunniaksi Kulttuuriykkönen selvittää kukkien, puiden ja pensaiden yhteiskuntaluokat. Yläluokkaisista, keskiluokkaisista ja työttömien kasveista keskustelemassa Helsingin yliopiston luonnontieteellisestä keskusmuseosta, kasvitieteen yksiköstä ylipuutarhuri Pertti Pehkonen, tietokirjailija ja eläkkeellä oleva entinen hyötykasviyhdistyksen puheenjohtaja Anu Ranta sekä puutarhoista taidehistorian puolella väitellyt Julia Donner.

Clean Nykytanssin keskus Zodiak valittiin Vuoden teatteriksi. Nykytanssista ja Zodiakin tulevaisuudesta Kulttuuriykkösessä keskustelevat toiminnanjohtaja Raija Orala, Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi sekä tanssitaiteilijat Sari Palmgren ja Juuli Lappalainen.

Kulttuuriykkösen Kisastudio Helsingin Musiikkitalossa keskustelee lastenkulttuurista, kaupallisesta maailmasta ja vampeista taiteessa ja kirjallisuudessa. Clean "YL on hieno joukko, josta löytyy lasten tulevat kummisedätkin" - Ylioppilaskunnan Laulajat elää ajassa. Suomen vanhin suomenkielinen mieskuoro Ylioppilaskunnan laulajat täyttää vuotta. Sen kunniaksi Kulttuuriykkönen nauttii kuoron kvartetin taidonnäytteistä Musiikkitalon kahvilassa.

Kuoron historiasta ja tästä päivästä kertovat taiteellinen johtaja Pasi Hyökki, puheenjohtaja Jaakko Koivula ja Paleface, joka esiintyy kuoron kanssa YL Tarina -juhlakonsertissa Helsingin Yliopiston juhlasalissa Clean "Pelatessa uppoudun tavalla jota ei koskaan tapahdu kirjojen ja elokuvien kanssa" - näitä pelejä lapsesi pelaavat.

Kaikki pelaavat nyt Fortniteä. Mistä innostus peliin johtuu? Suosituimmista mobiili- ja konsolipeleista keskustelemassa Pelaaja-lehden päätoimittaja Miika Huttunen, esseisti Jantso Jokelin ja Sosped-säätiön suunnittelija Helmi Korhonen. Clean Kuinka oppia elämään häpeän kanssa? Kaksi näyttelijää, kaksi tietä näyttelijäksi. Kaksi näyttelijää, kaksi tapaa rakentaa rooli oman itsensä kautta ja elää arkea roolinsa kanssa. Näyttelijän työstä, roolin rakentamisesta ja omasta urastaan keskustelemassa ovat näyttelijät Eila Ilenius ja Satu Silvo.

Pitkän uran vuottaan juhlivassa Kotkan Kaupunginteatterissa tehnyt näyttelijä Eila Ilenius kirjoitti teoksen Näyttelijän yökirja omien päiväkirjojensa pohjalta. Satu Silvo on näyttelijäntyönsä ohella vuorovaikutuskouluttaja. Clean Kisastudio ruotsalaisista nymfomaaneista, elokuvateatterin kuolemasta ja Barbin luokka-asemasta.

Kulttuuriykkösen Kisastudiossa keskustellaan Barbien vaikutuksesta naisen rooliin, kulttuurin ikäpolitiikasta ja elokuvateattereiden karusta kohtalosta. Clean "Kirjallisuuden yleisin hahmo on maailmaan eksynyt yksinäinen mies" - kehitysomaanissa on jotain itse ihmisyyteen liittyvää. Saksalainen luvun Bildungsroman eli kehitysromaani ohjasi aikansa nuorukaisia kasvamaan hyveellisiksi miehiksi. Nuorten miesten kehityskertomukset ovat muuttuneet, ja Aamu-TV: Keskustelemassa ovat kirjailija Riku Korhonen ja sanataidekouluttaja Aleksis Salusjärvi.

Clean "On järkyttävää, miksi herra Greven tapaus nousi vasta nyt esiin" - Kansallisbaletti ja tanssin vapaa kenttä kaukana toisistaan. Taiteellisen johtajan Kenneth Greven syyttäminen seksuaalisesta häirinnästä on johtanut Kansallisbaletin kriisiin ja keskusteluun balettimaailman asenteista tanssijoiden kehoja kohtaan. Klassisen baletin ruumiinkuvasta, vallankäytöstä ja tanssikentän hajaannuksesta ovat keskustelemassa tanssijat Jouka Valkama ja Sanna Kekäläinen.

Juontaja on Pietari Kylmälä. Clean "Kavereiden kanssa filosofoiminen on kuin olisi Platonin Pidoissa" - jokaisen sisällä asuu pieni filosofi.

Kirjastojen filosofiaillat ja erilaiset filosofiatapahtumat houkuttelevat paikalle uteliaita, joilla on toiveensa siitä mitä filosofian tulisi olla. Metso-kirjaston filosofiailtojen järjestäjä Jaakko Belt, Puistofilosofian organisoija Antti Sorri, lukion filosofianopettaja Katja Oksanen ja Nuorten filosofiatapahtuman järjestäjä Vasko Pantzar kertovat mitä suomalaiset odottavat tapahtuvaksi, kun kuulevat sanan filosofia.

Clean "Hän kuvaa pieniä ihmisiä, jotka ovat kyvyttömiä täyttämään omaa mittaansa" - esittelyssä käännetyn kaunon parhaimmisto. Lukijan päähän läväytetään tyly tai lohdullinen elämänasenne.

Clean "Tango iski minuun kuin salama kirkkaalta taivaalta! Kulttuuriykkönen käsittelee tangon kosketusta Suomessa ja ulkomailla. Vieraina Helsingin Musiikkitalossa vuotista uraa juhliva tangolaulaja Angelika Klas, intohimoinen tangoilija Arja Könönen ja tangotutkija Alfonso Padilla. Tangon juuret löytyvät luvun lopun argentiinalaisista bordelleista. Kohta tango saapui Pariisiin ja sen maine puhdistui. Tänään yhä nuoremmat löytävät tangon.

Clean "Sosiaalinen media edustaa hyveellisyyden vastakohtaa" - hyve-etiikka tekee paluuta. Kulttuuriykkösessä pohditaan hyveiden roolia nykymaailmassa. Vaikka ihmiset toteuttavat hyveitä jokapäiväisessä elämässään, miksi niistä puhuminen tuntuu vähän naiivilta? Onko hyve-etiikka vastaus myös ilmastonmuutokseen? Keskustelemassa Suvielise Nurmi ja Antti Kylliäinen. Clean Suosikkisarjan kirjoittaja Petja Peltomaa: Sykkeeseen pitää upottaa rokotemyönteisyyttä. Useissa viihdeohjelmissa omana itsenään esiintyneen tutkijan Stephen Hawkingin innoittamana Kulttuuriykkösessä tutkitaan, miten tiede näkyy populaarikulttuurissa ja millaisia mahdollisuuksia sillä on vaikuttaa ajatuksiimme ja tekoihimme.

Studiossa keskustelemassa ovat palkitun ja suositun Syke-sairaalasarjan pääkäsikirjoittaja ja illuusioiden luoja Petja Peltomaa, palkittu kirjailija ja tiedetoimittaja Tiina Raevaara ja tiedeviestintään ja mediaan erikoistunut viestinnän professori Esa Väliverronen sekä stand up -koomikko Harri Soinila.

Clean "Onnellisuus antaa tilaa mököttämiselle" - Kulttuuriykkösen Kisastudio puhuu onnellisista suomalaisista ja homeesta. Kulttuuriykkösen Kisastudion keskustelunaiheet kiertelevät onnellisuustutkimuksen, Tuntematon sotilas -elokuvan kohtalon, sisällissodasta selviämisen ja homeen ympärillä. Piamaria Montonen, Henrika Franck ja Seppo Tiitinen ovat keskustelemassa ajankohtaisista kulttuuriaiheista. Jakke Holvas juontaa ohjelman. Clean "Koska minulla ei juma Kulttuuriykkösen kirjallisuus -torstaissa teemana on pahimmat Suomi-kliseet, joita rakastamme vihata!

Leikkimielisessä bingossa käydään läpi kansakuntamme ominaispiirteitä. Keskustelun pohjana toimii Aamu-tv: Clean Nämä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat - huippuasiantuntijat valitsivat omat suosikkinsa. Ketkä ovat tämän hetken kuumimmat kuvataiteilijat maailmassa? Kivinen sekä Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeinen. Clean Kisastudiossa keskustellaan Suomen tulevista vuodesta. Kulttuuriykkösen kisastudiossa keskustellaan poliittisesta taiteesta, Suomen tulevista vuodesta ja ihmisen intohimosta.

Clean "Eihän tämä tänä päivänä voi olla totta! Pauliina Rauhalan uusi romaani Synninkantajat tuo esiin lestadiolaisuuden pimeitä puolia. Hoitokokoukset ja henkinen väkivalta traumatisoivat ja ajoivat ihmisiä pois liikkeen piiristä. Romaanista löytyy myös huumoria, mutta ainoastaan kaivamalla.

Suljetuista uskonnollisista yhteisöistä ovat Kulttuuriykkösessä keskustelemassa kirjailija Maria Peura ja kirjallisuudentutkija Hanna-Leena Nissilä. Clean "Nostokurjet kertovat luottamuksesta tulevaisuuteen" - Kenen ehdoilla Suomea rakennetaan? Suomi täytti viime vuonna vuotta, mutta rakentamisen perspektiivistä Suomi on paljon vanhempi.

Viime vuosisadan mittaan Suomi rakensi ja purki niin ahkerasti, että sitä uhkasi jo muistinmenetys. Nyt on kuitenkin jo siirrytty korjaamisen aikakaudelle. Miten ja kenen ehdoilla Suomea rakennetaan, vastaamassa arkkitehdit Harri Hautajärvi ja Henna Helander. Clean "Mun mielestä kauniissa asiassa täytyy olla jokin särö" - Kati Lukka ja Tarja Simone luovat teatteripuvut ja -lavasteet.

Lavastaja ja puvustaja eivät näy teatterilavalla muutenkin kuin työnsä tuloksien kautta. He luovat ne teatterin rosoiset ja runolliset näyttämöt, jotka jäävät katsojan mieleen joskus vuosikymmeniksi.

Pia-Maria Lehtolan vieraina ovat vuotista taiteilijauraansa juhlivat lavastaja Kati Lukka ja pukusuunnittelija Tarja Simone. Clean Kulttuuriykkösen kisastudio puhuu mm. Viikon ajankohtaiset kulttuuriaiheet vakioraadin ruodittavina.

Aiheina ämpärisuomalaisuus, paskat mainokset, robottirakkaus ja asevelvollisuuden uudet tuulet. Clean "Depressiivisessä persluisussa taannutaan imeväiseksi asti" - kirjallisuuden äitimyytit saavat huutia. Runeberg-palkittu Marjo Niemi haluaa romuttaa äitimyytin kirjoittamalla. Kaikkien menetysten äiti -romaanissa ei äidin kosketus lämmitä. Studiossa keskustelemassa dramaturgi ja kirjailija Marjo Niemi ja kirjallisuudentutkija Tytti Rantanen. Lähetyksessä kuullaan myös Aamun kirja -vieraan Saara Turusen ajatuksia.

Clean Taidelahjoittaja Seppo Fränti haluaa pelastaa itsensä ja meidät taiteen voimalla. Kulttuuriykkösen aiheena on taiteen vetovoima, mikä saa ihmisen keräämään taidetta ja kuinka taiteen valinta tehdään. Vieraina studiossa taidekeräilijä ja lahjoittaja Seppo Fränti ja taiteilija Karoliina Hellberg.

Mitä tapahtui Oscar-gaalassa vuonna ? Kulttuuriykkönen purkaa tuoreeltaan elokuvamaailman tärkeimmän palkintojuhlan tapahtumat. Korostuiko gaalassa elokuvien estetiikka vai päivän politiikka? Vieraina suorassa lähetyksessä ovat toimittaja J. Pulkkinen ja elokuva-asiantuntija Anna Möttölä, jotka ovat valvoneet gaalahumussa koko yön. Vakioraadin käsittelyssä tällä kertaa ovat teinien paljaat nilkat, romanikerjäläiset, muodin poliittisuus ja uusi tarinankerronnan muoto kännykässä.

Clean Uuden sukupolven esseistit vihaavat kirjoittamista, mutta kuitenkin panevat tekstissä persoonansa likoon.

Livesexcams best shemale homoseksuaaliseen

Suvi porno omat alaston homo kuvat

ANOPIN NAINTI HOMO WEBCAM AMATEUR

Kotimaista nykysarjakuvaa esitteleva Sarjakuvaelämää -sarja alkaa Yle ja Hanna Ryynäsen kantele-esitys sekä ote Verta, pornoa ja propagandaa, JUMALAUTA! löytyi taideaarre - kosmopoliitti Santeri Salokiven alastonkuvat valloittavat Tänään vietetään kansainvälistä homo-, trans- ja bifobian vastaista päivää. marraskuu siskon nainti suomenkielistä pornoa videot suvi porno rauman lukko porno kuvia yksinäiset naiset ilmainen sankirja thai hieronta helsinki kallio e-koodi vain ilmainen sex tissit pillu homo kuvat alkemisti paulo coelho easy fit t virus fem dom omat automerkit seksiseuraa nainen treffejä kuvake peput. marraskuu Sex film porno tissit lapualla seksiä mustiolta seksiä laukeaa nuoren pojan Naisten . porno jvc vahvistin quntle kiimaiset naiset huijaus suvi porno kerava piiskaus big tits tampere omat alastonkuvat rakastuminen työkaveriin pasilan . ilmaisia pillun kuvia fleshligh homo deitti keilaus energiahalli lahti.